Yhteystiedot

FM Oili Niittynen
*Tieto- ja viestintätekniikan opettaja
*Projektinhallinnan ja
sosiaalisen median asiantuntija
oili.niittynen (at) gmail.com
puh. 040 545 1896

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:48999 kpl

Twitter

Twitter on mikroblogipalvelu, jonka toiminta perustuu twiittaamiseen. Twitterissä käyttäjät voivat julkaista enintään 140 merkkiä sisältäviä viestejä, joita kutsutaan twiiteiksi.  Twitter-palvelussa kuka tahansa voi seurata ketä tahansa. Tiedon jakaminen ja vuorovaikutus eivät siis rajoitu vain käyttäjän omiin verkostoihin, mikä tekee siitä erityisen tehokkaan rekrytointi- ja työnhakukanavan.

Twitterin ominaispiirteitä ovat tiedon jakaminen ja välittäminen, vuorovaikutus ja verkostoituminen, nopeus ja reaaliaikaisuus sekä avoimuus ja epämuodollisuus. Palvelussa tieto leviää nopeasti ja tehokkaasti mikroblogiverkostoja toisiinsa yhdistävien Twitter-käyttäjien kautta.

Työnhaun kannalta Twitter on näppärä kanava seurata työnhakijaa kiinnostavia yrityksiä ja työnhakupalveluita, joiden twiiteistä hakija saa helposti vinkkejä avoimista työpaikoista. Twitterissä kannattaa kuitenkin muistaa, että twiitit ovat kaikkien käyttäjien luettavissa, jolloin etenkin työnhaussa olevan henkilön kannattaa miettiä, millaisen kuvan itsestään antaa
 

Hakutulokset sanalle #työpaikat

Opas vasta-alkajille

Tutustu oppaaseen ja aloita twiittailu! 
Kirjan Näin käytät Twitteriä verkkosivut.

Työnhakuun liittyvän tiedon etsiminen

Käytä hakusanoina esim. näitä hashtageja:

#rekry, #duuni, #työpaikat, #jobs, #jobsearch, #career

Bit.ly

Palvelu tarjoaa url-osoitteiden lyhentämispalvelun. Esimerkiksi tämän sivuston lyhyt osoite on http://bit.ly/QpPTzs .

Twitterin muistutus tulee sähköpostiin